Topeng pameunteu alami: elixir nonoman di bumi

Naha anjeun hoyong janten ahli dina nyiptakeun elixir nonoman? Di handap ieu anjeun tiasa maca ngeunaan sipat mangpaat tina bahan anu paling saé dianggo pikeun ngadamel masker pameunteu anti sepuh alami di bumi, sareng anu pangsaéna, produk ieu pasti aya dina kulkas anjeun.

Bahan pikeun masker anti sepuh homemade

bahan pikeun masker anti sepuh

Susu

Hiji bahan undeservedly poho kiwari, nu credited kalawan kamulyaan panacea rejuvenating saprak jaman Cleopatra. Susu sareng krim dianggo dina masker pikeun sadaya jinis kulit. Tapi aranjeunna gaduh pangaruh anu langkung jelas dina kulit garing. Éféktif malikkeun, intensely moisturize tur mulus wrinkles alatan kolagén; ngagancangkeun regenerasi sarta ngaronjatkeun complexion alatan sipat antioksidan produk susu.

Pikeun ngahontal stimulasi paling éféktif prosés recovery, eta leuwih hade migunakeun krim homemade alam salaku bagian tina masker susu rejuvenating.

Madu

Madu dianggo keajaiban pikeun kulit urang. Bahanna biasa dina resep masker pikeun rambut sareng raray kusabab sipat antibakteri sareng antiseptikna, anu henteu aya buah sareng sayuran. Madu ngandung bahan aktif anu cleanse pori-pori, nyegah jerawat, sarta ngahambat tumuwuhna baktéri. Éta ogé ngajaga kulit tina sinar UV anu ngabahayakeun sabab ngandung antioksidan alami.

Cau

Produk anu populer sareng ngeunah ieu ngandung magnesium, kalium, beusi, yodium, séng, vitamin A, B, E sareng F, anu ngagaduhan pangaruh anu mangpaat pikeun awak urang. Sajaba ti éta, cau, dubbed "buah nonoman" ku cosmetologists, sampurna pikeun Nyiapkeun masker beungeut alam. Alatan unsur mangpaat, masker cau moisturize, soften, whiten, cleanse kulit, sahingga velvety mun kabaran.

Oatmeal

Oatmeal dipikanyaho ku sadayana salaku sarapan anu saé kusabab kandungan serat anu luhur. Nalika dilarapkeun kana kulit, éta ngaleungitkeun lapisan luhur anu bermasalah sareng sél paéh. Serat-seratna tiasa ngaleungitkeun kokotor anu nekad sareng ngaleungitkeun kulit, ngajantenkeun kulitna mulus, hidrasi, lemes sareng lentur.

Endog

Endog mangrupikeun pokok tina diet protéin naon waé. Sanajan kitu, endog ogé alus pikeun kulit Anjeun. Protéin parantos lami kabuktian janten bahan anu épéktip dina masker pameunteu buatan bumi. Aranjeunna cleanse jeung brighten kulit sarta ogé bisa dipaké pikeun exfoliation.

Kefir

Produk ieu penting pisan pikeun jalma anu ngagaduhan masalah pencernaan. Éta beunghar séng, kalsium sareng mineral sanés anu diperyogikeun ku awak. Ngandung asam laktat, anu dipikanyaho sampurna ngabersihkeun kulit; asam askorbat sareng retinol, anu ngaktifkeun sintésis kolagén. Kefir nyegah jarawat, nyageurkeun tapak tatu. Saatos masker kefir, kulit janten mulus, radian - pangaruh rejuvenation nyata sacara harfiah ti aplikasi munggaran.

Beda sareng masker susu, kefir dituduhkeun pikeun kulit oily, sabab pyridoxine anu dikandung dina éta normalisasi kerja kelenjar sebaceous sareng ngirangan sékrési sebum. Nyiapkeun masker kefir di bumi, anjeun kedah ngan ukur nganggo produk seger, kefir homemade bakal idéal.

Ragi

Ragi Brewer mangrupikeun salah sahiji bahan anu paling mujarab dina masker pameunteu anti sepuh, kalayan pangaruh ngalembut sareng regenerasi. Ragi nada kulit ku cara ningkatkeun sirkulasi getih sarta ngurangan laxity. Nalika diterapkeun kana kulit, aranjeunna kaserep sareng ngakibatkeun "aktivitas vital" aktip pikeun ngancurkeun deposit lemak dina pori-pori, sareng ngaleupaskeun énzim anu merangsang regenerasi sél.

Janten, kami parantos daptar produk anu pangsaéna anu anjeun tiasa dianggo dina masker pameunteu buatan bumi alami. Campuran bahan ieu, digabungkeun sareng sababaraha aditif, bakal masihan hasil anti sepuh anu saé.

Resep pikeun masker anti sepuh alami

rejuvenating topeng raray
  • Masker susu sareng roti. Soak crumb roti (rye pikeun kulit oily, gandum pikeun garing) dina susu salila 10 menit. Tambahkeun konéng (opsional) sarta serelek minyak favorit anjeun kana gruel nu. Topeng tiasa disimpen dina raray ti 20 menit dugi ka sajam. Bakal ngaleungitkeun bareuh sareng moisturize kulit, janten silky.
  • Susu (krim), kunyit jeung jeruk nipis nyaéta masker rejuvenating nu bisa ngaleungitkeun freckles, bintik umur, nyageurkeun iritasi jeung tighten pori. Tambahkeun hiji séndok téh turmeric jeung jeruk nipis kana dua sendok susu jeung aduk. Larapkeun campuran ka raray anjeun salami 30 menit, teras bilas sareng nikmati hasilna.
  • Pisang, alpuket, papaya. Kombinasi ieu mangrupikeun masker pelembut anu saé pikeun kulit garing sareng gatel. Ngan knead kabéh bahan, nyieun hiji némpelkeun kaluar tina eta, panawaran dina raray salila 20 menit, terus bilas tuntas. Lajeng anjeun bakal ngarasa yén kulit anjeun geus miboga élastisitas.
  • Kombinasi séjén nyaéta campuran madu, apel, aprikot, krim, bonténg, lemon, pir, nanas. Leupaskeun siki jeung kulit buah. Teundeun bahan dina Blénder lajeng nambahkeun madu. Nalika némpelkeun janten lemes, panawaran campuran ka raray anjeun, ninggalkeun pikeun saparapat jam, bilas ku cai haneut.
  • Kombinasi endog sareng kefir. Ieu mangrupikeun masker buatan bumi anu paling gampang dilakukeun. Ngan campur dua bodas endog jeung dua sendok kefir, panawaran dina raray salila 2 menit, bilas ku cai. Sanggeus prosedur, anjeun bakal meunang kulit lemes jeung lemes.

Kalayan produk di luhur, anjeun tiasa improvisasi sareng nyiptakeun masker pameunteu anti sepuh alami di bumi. Salaku tambahan, anjeun bakal ngahémat artos sareng waktos - anjeun henteu kedah nganjang ka beautician atanapi mésér kosmétik mahal.